Inspiraatiota onnistuneille treffeille

Näin vuoden ärsyttävimmän kaupallisen lässytyspäivän lähestyessä, sain kunnian piipahtaa tällä viikolla uudenlaisen treffivinkkisivuston lanseeraustilaisuudessa Krog Madamessa.

12698373_10153943591867658_373157915518333876_o
Kuva: Jerry

Idea kymppipäivä.fi:hin lähti sivuston äidin, Sanna-Maarit Yliselän mukaan siitä kun aivan tavallinen, ruuhkavuosia uusioperheessä elävä pariskunta päätti järjestää joka kuun kymmenes päivä treffit. Kun sijoittaa säännöllisesti yhteistä aikaa kalenteriin, sitä tulee myös vietettyä. Kyllähän me nimittäin aikataulutamme työmenot ja harrastuksetkin. Tämä ei nyt tarkoita sitä, että kyseisellä pariskunnalla olisi toisilleen aikaa ainoastaan joka kuukauden kymmenes päivä. Silloin he vain tekevät jotain erityistä ja suunniteltua sen sijaan, että köllöttelisivät sohvannurkassa älypuhelimet kourassa.

Sivustolta löytyy paljon vinkkejä treffeihin erilaisilla teemoilla ja budjeteilla sekä ideoita siihen, kuinka ylipäätään järjestää tilaa parisuhteelle hektisen elämän keskellä. Lisäksi sivustolla vierailee ajankohtaisia bloggareita, kuten Anna Perho ja kirjailija Laura Paloheimo. Siellä voi myös jakaa omat vinkkinsä. Veikkaanpa, että varsinkin miehille on hyödyksi tällainen paikka, johon on koottu runsaasti deitti-inspiraatiota. Treffeillä kun voi oikeasti tehdä muutakin kuin mennä leffaan, syömään tai lasilliselle, vaikka nämä edellä mainitut mukavia ajanvietteitä ovatkin.

Mielestäni tätä ”kymppipäivä –ajattelua” voisi soveltaa myös ystävien kanssa. Kaikki ihmissuhteethan tarvitsevat huolenpitoa. On tärkeää töiden, jumppaamisen, opiskelun, parisuhteen ja ruoanlaiton keskellä löytää hetkiä paitsi itselle, myös ystävyydelle. Nimittäin jos unohdat parisuhteen tuoksinassa kaverit, kukaan ei auta sinua sitten kun se suhde jostain syystä kariutuu. Myös sosiaalisessa mediassa kiertävä kyseenalainen saksalainen tutkimus osoittaa, että ainakin mies tarvitsee terveenä pysyäkseen toisinaan poikien saunailtoja ilman nalkuttavaa akkaa.

Ajattelin tähän lopuksi vielä listata omat kevättalven treffisuosikkini. Nämä ajattelin toteuttaa itseni, ystävien ja/tai parisuhteen kanssa:

  • Luistelu. Tosin en tiedä, miten se nyt onnistuu kun tämä talvi otti vähän takapakkia ja loka/marraskuun taite tuli takaisin.
  • Elokuvissa käynti. Ajattelin tehdä tästä kyllä ihan erillisen postauksen, sillä nyt on nimittäin mieletön elokuva-aika ja Oscar -gaalakin lähestyy.
  • Ravintolaillalliset. Ystäväni Jerry teki joskus ruokamatkan maailman ympäri Helsingissä. Haluaisin kokeilla samaa.
  • Jousiammunta. Edellinen kerta meni sen verran pieleen, että nyt kun hiukseni ovat taas kasvaneet letityskuntoon, aion elvyttää tuon harrastuksen.
  • Etelänmatka. Koska meillä on alkukesästä tupaantuliaiset tulossa, aion matkustaa Tallinnaan hakemaan alkoholia sisustusinspiraatiota.
  • Sulkapallo. Koska se on hurjan hauskaa.
  • Retki. Se voi olla reissu Nuuksioon, kylpylään tai Lahteen, mutta kaikenlaiset retket on aina mukavia.PS. Kymppipäivä.fi –sivustoa päivitetään ihan harrastuspohjalta, joten sivuston tekijät eivät kuulemma ota vastuuta kirjoitusvirheistä. En muuten tiedä, onko vika sivuston nimessä vai minussa, mutta luin monesti, että kimppakiva.fi, joka sitten taas viittaa ihan toisenlaisiin aktiviteetteihin.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: