Trendikorneri

Tänään ajattelin kirjoittaa vaatteista, koska alasti kulkeminen on epäsopivaa ja itse asiassa laitonta. Paljastan teille oman ”tyylini” kulmakivet sekä myös kuteet, joita päälläni ei tulla näkemään. Vuosien saatossa olen ymmärtänyt, mitkä koltut ovat minun vartalotyypilleni sopivia ja mitkä muoti-ilmiöt tulee jättää suosiolla kaupan hyllylle.

Alan päivä päivälta kiinnittää enemmän huomiota pukeutumisen laadukkuuteen ja yhdisteltävyyteen. Olen viimeisen vuoden aikana karsinut vaatekaappiani aika rankalla kädellä ja pyrin välttämään heräteostoksia. Nuoruuden (nolot) trendikokeilut ovat osaltani ohi –onneksi.

Idolini pukeutumisen saralla on ehdottomasti Gossip Girlin hahmo Blair Waldorf. Hän on naisellinen, klassinen ja tyylikäs.

d

Minun tyylini

Mekot: Rakastan mekkoja. Haluan, että minut tunnistetaan tytöksi. Mekoissa tärkeintä on monipuolisuus. Toivon, että voin käyttää samaa vaatekappaletta useassa tilaisuudessa eri tavalla asustamalla. Käytän maksimekkoja usein vähän hienommissa juhlissa ja paljon varsinkin kesäisin. Olen sitä mieltä, että jokaisen itseään kunnioittavan naikkosen vaatekaapista pitäisi löytyä ainakin yksi pikkumusta ja yksi kaikkiin tilanteisiin sopiva luottohamonen.

Paidat ja alaosat: Pidän sifonkipaidoista siksi, että ne käyvät sekä arkeen että juhlaan. Myös simppelit t-paidat ja kauluspaidat ovat tyylini peruspilareita.  Housuja käytän harvoin, mutta omistan kuitenkin mustat, suorat farkut sekä yksinkertaiset farkkushortsit kesää silmällä pitäen. Hamepuolella suosin kynähameita, tweediä ja korkeavyötäröisiä kellohameita.

Jakut: Jakut ovat maailman monikäyttöisin vaate. Niillä saa asuun kuin asuun ryhtiä ja uskottavuutta. Suosittelenkin hankkimaan ainakin kaksi hyvin istuvaa jakkua vaatevarastoon. Myös muutama villatakki olisi hyvä olla olemassa.

 

Kengät ja laukut: Kenkien ja laukkujen osalta ajattelen, että vähemmän on enemmän. Minulla on muutama luottoveska, joita käytän aina. Kaikilla tulisi olla vähintään yksi isompi jokapäivän laukku, yksi hihnallinen pienehkö laukku ja yksi juhlavampi cluch. Niillä pääsee aika pitkälle. Jalkineiden puolella pärjään mainiosti muutamilla korkokengillä, nahkasaappailla, rennoilla nilkkureilla, hyvillä talvikengillä ja Converseilla.

Asusteet: Tykkään päähineistä, joten tämä huopahattumuoti passaa minulle kuin nenä päähän. Käytän myös paljon erilaisia huiveja tuomaan vähän väriä usein niin tummanpuhuviin asukokonaisuuksiini. Koruja käytän melko maltillisesti. Minulla on lähes aina kaulassa rippilahjaksi saatu risti, korvissa helmikorvakorut ja ranteessa kello. Sormuksia en pidä, koska mielestäni niiden pitää olla kalliita ja mielellään vasemmassa nimettömässä. Välillä maustan asuani isoilla kaulakoruilla, helmillä tai rannekoruilla.

Nahkatakki: Rakastan biker –nahkatakkiani yli kaiken. Sen avulla lisään vähän rokkia asuun. Se on mielettömän monikäyttöinen, eikä mene koskaan pois muodista.

Yhdisteltävyys: Tärkeintä tyylissäni on se, että kaikkia vaatekappaleita voi yhdistää toisiinsa. Tämä on avainsana ”kapselivaatekaappi” –ajattelussa, jossa pyritään pärjäämään kourallisella luottorääsyjä kesät talvet.

Hiukset ja meikki: Kuontaloni on vuosien varrella ollut platinanvaalea, musta, kirkkaanpunainen ja oikeastaan kaikkea siltä väliltä. Nykyään nojaan ennen muuta luonnollisuuteen, joten olen antanut oman värini kasvaa takaisin. Tykkään meikata juhliin näyttävästi. Silloin yleensä suosin kirkkaita huulipunia. Arki- ja työmeikkini on kuitenkin melko neutraali, koska olen laiska:

 

Takit: Koska Suomessa on neljä vuodenaikaa, kannattaa panostaa takkeihin. Eteisestä pitäisi löytyä ainakin yksi klassinen trenssi, lämmin untuvatakki, villakangastakki ja yksi takki kesäöihin.

Hankinnassa: Vaatekaapistani puuttuu hyvin istuvat, tarpeeksi pitkälahkeiset, kohtalaisen korkeavyötäröiset perusfarkut, täydellinen musta kotelomekko ja polvipituinen a-linjainen hame. Lisäksi haaveilen tästä ja tästä Michael Korsin laukusta.

Mitä päälläni ei tulla näkemään?

Reput: Reppujen käyttö on mielestäni hyväksyttävää ainoastaan silloin, jos olet a) patikoimassa b) pyöräilemässä tai c) aloittanut juuri ala-asteen. Erityisesti nahkainen pikkureppu tai alla olevan kuvan mukainen kettureppu (yhdistettynä värikkäisiin kumisaappaisiin ja maastonvihreään parkatakkiin) aiheuttavat minussa vilunväristyksiä.

IMG_0642

Paljaat nilkat: Vihaan palelemista, enkä voi ymmärtää, miten jotkut painelevat tuolla pakkasella nilkat paljaana tai ilman pipoa.

Napapaidat: Jos olet Sabina Särkkä ja yhdistät napapaidan korkeavyötäröiseen hameeseen, tämä on hyväksyttävä tyyli. Muussa tapauksessa kenenkään ei pitäisi käyttää napapaitoja. Varsinkaan matalien farkkujen kanssa.

Eläinkuosit: Erityisesti vartalonmyötäiset mekot eläinkuosilla aiheuttavat minulle välittömän oksennusreaktion.

IMG_0641

Caprit: Koen, että tätä ei tarvitse edes perustella.

Poolokaulukset: Poolokauluksista en pidä siitä yksinkertaisesta syystä, että minulle tulee ahdistunut olo sellainen päälläni. Muutenkin ne saavat käyttäjänsä näyttämään a) isopäiseltä ja b) siltä, että hän peittelee fritsuja.

Hapsut: Tämä viime vuosien hippityyli ei oikein pure minuun. En ole koskaan tykännyt siitä, enkä tule koskaan tykkäämään.

Kirjavat tai leveälahkeiset housut: Kts. yllä oleva perustelu.

Hiukset ja meikki: Tekotukka tai kestoripset ovat sellaisia asioita, joita tuskin koskaan saan laitettua niiden vaikeahoitoisuuden vuoksi. Samaan kategoriaan menee myös pitkät rakennekynnet ja huulitäytteet.

Loisteliaaksi lopuksi haluan huomauttaa, että tässä kirjoituksessa ei ole otettu huomioon urheiluvaatteita,koska ne ovat asia erikseen. Kuntosalilla tai sinne matkalla voi mielestäni hyvinkin pitää kaikenkirjavia, värikkäitä kuoseja, iloisia lenkkikenkiä, reppuja, caprimittaa ja jopa napapaitaa jos kroppa sen sallii.

Kaikesta huolimatta viihdyn itse kuitenkin parhaiten kotona lentokoneesta löytyneen vanhan juorulehden kanssa pieruverkkareissa ja college -puserossa ilman meikkiä:

IMG_0574

PS. Kommentoi alla, mikä vaate tai trendi saa sinut voimaan pahoin ja mitkä ovat tyylisi salaisuudet.

8 thoughts on “Trendikorneri

Add yours

  1. Tyyliä kullakin, sanon minä. Tänä päivänä suomalaisten pukeutumisessa on mielestäni ruman tuulipuvun ja tylsän mustan takin oheella on pelkästään plussaa jos joku heittää vaikka tiukan pantterihameen päälle vaikka itsekään en niist pidä.
    Pirun kylmä talvi antaa kyllä itsellenikin aika usein lupaa pukeutua rumasti, puhumattakaan kengistä.. .Mitä rumempi sitä lämpimempi…Ketturepuille en löydä selityksiä, se on simpelisti ruma.

    1. Ymmärrän täysin, sillä pakkasilla pukeudun kieltämättä itsekin kuin Michelin-ukko. Vihani palelemista kohtaan ylittää heittämällä ajatuksen tyylikkyydestä. Suosikkipukeutumisaikani on syksy ja kevät.

  2. Sulla näyttää olevan tosi ihana tyyli ja oot tosi kaunis! Oon samaa mieltä noista repuista ja hippivaatteista,en käyttäis.

    1. Hei,kiitos Taina. Pelastit päiväni tolla kommentilla! Hippivaatteiden olisi kyllä pitänyt jäädä sinne mistä tulikin. Kauhukseni luin lisäksi juuri muotilehdestä,että mokka on tämän kevään juttu -taas. Oksensin vähän suuhuni. Kas kummaa kun ei vakosametti!

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: