Sosiaalinen media tutuksi

Kuten esittelystäni käy ilmi, opiskelen liiketaloutta. Tarkalleen ottaen suuntaudun opinnoissani markkinointiin ja erityisesti viestintään. Viime vuosina töidenkin puolesta sosiaalinen media ja sen valtava voima on alkanut kiinnostaa minua yhä enenevissä määrin. Tämä on huvittavaa, sillä vielä hetki sitten en olisi voinut kuvitellakaan itselleni sellaisia sovelluksia kuin Instagram tai Twitter. Muutosvastarinta kaikenlaisiin tällaisiin ”aikaavieviin turhuuksiin” on ollut kova. Täytyy kuitenkin nöyränä myöntää, että en enää voi olla päivääkään ilman sosiaalista mediaa. Jos tarkkoja ollaan, saan pitkillä lennoilla jopa hieman vierotusoireita somesta. Salaa toivon, että meidänkin lentokoneisiimme tulisi sellainen hieno polttoainesyöppö kuin wifi.

Sosiaalisesta mediasta on tullut kuin varkain ensisijainen kommunikoinnin väline, päiväkirja ja valokuva-albumi. Some on korvannut elämässäni niin juorulehdet kuin ansioluettelonkin. Nykypäivänä hyvät sosiaaliset taidot kattavat myös somekanavien hallitsemisen. Yhä useampi meistä käyttää erilaisia sovelluksia apuvälineenä työnhaussa tai brändäävät itseään tietoisesti sosiaalisen median kautta. Tämä on äärimmäisen kiehtovaa. Sen vuoksi halusinkin käydä opinahjossani järjestettävän ”sosiaalinen media tutuksi” –kurssin, johon otsikkokoin viittaa. Kurssin aikana tahdon oppia hyödyntämään sosiaalisen median valtavaa potentiaalia esimerkiksi markkinoinnin saralla sekä myös ymmärtää syvemmin sosiaalisen median lieveilmiöitä.

Aluksi ajattelin tässä kirjoituksessani kertoa hieman australialaisen Instagram-kuuluisuuden Essena O’Neillin taannoisesta some –burnoutista ja siitä nousseesta ulkonäköpaineiden ja sosiaalisen median epäaitouden kohusta. Kuitenkin, koska haluan pitää blogini tyylin kepeänä, päätin sen sijaan jakaa teille erään hauskan videon siitä, miltä sosiaalisen median normaalit toimenpiteet, kuten tykkääminen, seuraaminen, jakaminen ja verkostoituminen näyttäisivät oikeassa elämässä:

Mikäli tahdotte lukea aikaisempia mietteitäni ärsyttävästä käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa, löytyvät ne täältä.

(Artikkelikuva:  thesocialskinny.com)

3 thoughts on “Sosiaalinen media tutuksi

Add yours

  1. Tervetuloa mukaan Riina! Blogillasi on mieleen painuva nimi.

    Somekanavien hallinta osana vuorovaikutustaitoja on nykyään varsin merkityksellinen asia. Mitä aktiivisempi itse olet, sitä enemmän opit. Tutki, kirjoita ja kommentoi. Blogisi on ryhmässä Lumi.

  2. Tutkailin tänään blogiasi ”sillä silmällä” ja siksi palasin tavoitteisiin. Sinulla on tosi valloittava tyyli kirjoittaa, ja visuaaliset ratkaisutkin ovat harkittuja. Täällä viihtyy. 🙂

    Löysin hienon esittelyn Periscopesta, mutta minne teitkään ne kaksi muuta esittelyä? Paria postausta epäilin esittelyksi, mutta en ole varma. Olet ollut niin sosiaalinen ja aktiivinen, että kurssisuoritus on joka tapauksessa tulossa. Sinulla kuitenkin olisi mahdollisuuksia niihin parhaimpiinkin arvosanoihin, jos kaikki tehtävät löytyvät.

    Mikä onkaan digitarinasi tilanne?

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: