Vinkkejä vuodenvaihteeseen Thaimaan Phuketissa

Monet matkustavat joulua pakoon lämpimään ja haluavat myös vaihtaa vuotta kaukana Suomen kylmyydestä. Minulle siunaantui töiden puolesta mahdollisuus aloittaa vuosi 2016 samalla tavalla kuin vuosi 2015: Thaimaassa, Phuketin saarella.

Viime vuonna söin hotellihuoneen parvekkeella yksin jäätelöä ja katsoin Gossip Girliä kellon lyödessä kaksitoista. Tällä kertaa vuodenvaihteen tavoitteeni oli onnistua nauttimaan siitä hieman sosiaalisemmissa merkeissä.

 

Vuoden viimeinen päivä oli oikein miellyttävä noin niin kuin vuoden viimeiseksi päiväksi: Heräsin hyvin nukutun yön jälkeen hotellissa juuri sopivasti niin myöhään, että missasin aamupala-ajan.

Vinkki 1: Laita herätyskello soimaan, jotta ehdit buffetiin, eikä sinun tarvitse raahautua läheiseen kahvilaan ja odottaa kolmea varttia ylihintaista avokadoleipää.

WP_20151231_11_23_47_Pro

Syötyäni suuntasin uima-altaalle, jossa jo miehistöni jäsenet olivatkin hyvää vauhtia grillaamassa itseään. Ihon vanhenemisen ja palamisen pelossa vuorasin itseni suojakertoimilla ottaen paikan varjosta. Silti onnistuin polttamaan rintakehäni.

Vinkki 2: Käytä aurinkorasvaa. Paljon. Lisää sitä koko ajan. Suojaudu vaatteilla. Älä edes yritä ruskettua.

InstagramCapture_42dd829e-06e8-46f5-b55e-983f0deca98c

Koska en ole kummoinen auringonpalvoja ja kirjankin luin loppuun, päätin suunnata reippaana kuntosalille. Tein jalkatreenin.  Ei välttämättä mikään paras idea kun on tarkoituksena laittaa illalla tanssikengät jalkaan.

Vinkki 3: Tee kevyempi treeni jos aiot illalla kipsutella korkokengissä tai näyttää viehkeältä.

Tämän jälkeen lähdin kollegani kanssa kauneushoitolaan. Minun oli tarkoitus ottaa mani- ja pedikyyri, mutta heillä ei  ollut tilaa. Päädyimme molemmat kookosöljyhierontaan. Se oli oikein hyvä valinta, mutta jouduin vaihtamaan vuotta rumilla lakkaamattomilla kynsillä.

Vinkki 4: Hoida kyntesi ajoissa äläkä mene kauneushoitolaan pahimpaan ruuhka-aikaan.

Hieronnan jälkeen tulikin jo vähän kiire laittautumaan, sillä olimme sopineet tapaavamme muut kuplien merkeissä ennen kuin siirrymme illalliselle. Phuketissa lomaileva ystäväni tuli visiitille hotellilleni. Istuin hänen kanssaan parvekkeella juoruilemassa vähän turhan kauan, joten olin muodikkaasti tunnin myöhässä alkudrinkeiltä.

 

Vinkki 5: Mene etkoille ajoissa, jotta et joudu nauttimaan kiireessä puolta pulloa viiniä ennen lähtöä. Tyhjällä vatsalla se kilahtaa hattuun.

 

Ravintola, josta olimme varanneet pöydän, oli oikein tunnelmallinen. Tilasin alkuruoaksi keiton ja pääruuaksi kanaa. Keitto  olisi ollut hyvää, jos se olisi maustettu muullakin kuin korianterilla. Pääruoka sen sijaan maistui. Tilaan thaimaalaisessa ravintolassa aina samaa ruokaa, kanaa ja cashew-pähkinöitä, koska se ei petä koskaan. Jälkiruoaksi otin irlantilaisen kahvin.

WP_20151231_21_21_16_Pro

Vikki 6: Tarkista aina etukäteen, onko ruoassa korianteria. On myös hyvä idea tilata jotain syötävää jälkiruokaa nestemäisen sijaan.

Aterioituamme kiirehdimme rannalle katsomaan ilotulituksia. Pääsimme paikalle juuri kun kello löi kahtatoista. En ole koskaan oikein perustanut raketeista, mutta tuhansia ilmaan lähetettyjä paperilyhtyjä oli mukavaa katsella. Yritin ottaa tilanteesta kuvaa, mutta eihän siitä mitään tullut.

Vinkki 7: Älä mene rannalle. Siellä on hiekkaa ja sitä menee kenkiin.

Vuoden vaihtumisen jälkimainingeissa halusimme mennä Coyote –nimiseen ravintolaan, koska siellä on edulliset erinomaiset margaritat. Sinne oli kuitenkin kamalan pitkä matka, eikä taksia saanut. Päätimme kävellä.

Koska muut hidastelivat, painelin edellä. Tungoksen takia halusin sittenkin vaihtaa määränpääksi erään toisen baarin, koska olin luvannut omistajan rouvalle mennä piipahtamaan. Olin myös sopinut treffaavani siellä toisessa lentoyhtiössä lentävän ystäväni.

Matka kesti ikuisuuden, koska Bangla Road oli aivan tukossa. Ihmiset suihkuttivat päälleni ällöttävää spraytä, joka näytti värikkäältä ulosteelta. Pääsin kuitenkin loppujen lopuksi perille. Miehistönikin löysi sinne tiensä myöhemmin.

Vinkki 8: Älä kävele minnekään. Tilaa etukäteen joku kuljetusväline.

Ilta oli (ainakin alla olevasta kuvasta päätellen) hauska, mutta kaiken kaikkiaan en tykkää bailata tällaisina pakollisina juhlapäivinä, koska en voi sietää muuta baarikansaa.

InstagramCapture_fbd7a389-aa83-4693-ae52-69df3f3daa1f

Vinkki 9: Vaihda vuotta mielummin hotellihuoneen parvekkeella yksin syöden jätskiä kuin baarikadulla. Vältyt myös päänsäryltä seuraavana päivänä.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: