Jouluinen otsikko, joka huokuu seesteisyyttä ja antimateriaa

Olen elämäni aikana viettänyt koko joukon hyvin erilaisia jouluja. Olen ollut aattona Helsinki-Vantaan lentoasemalla tonttulakissa myymässä olutta, Egyptissä kirahvina tanssien tekokuusen ympärillä, Kanarialla työkavereiden kanssa viiniä litkien ja lentokoneessa kärryjä lykkien Phuketista Göteborgiin. Joka ikinen joulu poissa perheeni luota saa minut arvostamaan tuota juhlapyhää sekä siihen liittyviä perinteitä entistä enemmän. Tänä jouluna saan onneksi olla kotona. Sen kunniaksi suoritin joulusiivouksen ja koristelin kuusen.

12391782_10153756851867605_3236050224985486377_n

Joulu onkin ehdottomasti lempivuodenaikani, sillä  kulkuset kilisee ja joulupukki suukon sai. Mielestäni parasta joulussa on perinteinen ruoka, joulurauha, ”Varpunen jouluaamuna”, kuusen tuoksu, glögi ja tietenkin yhdessäolo perheen kanssa.

Suvussani on tapana järjestää hyvin organisoitu joululahjapeli. Serkkujeni syntymäpäiväjuhlissa isänpäivänä ulkopuolinen onnetar arpoo kaikille tietokoneella kirjoitetun pakettikortin (jotta antajaa ei voisi päätellä käsialan perusteella). Sitten tuolle henkilölle tulee ostaa noin kymmenen euron arvoinen yllätys. Hankalaksi tämän tekee se, että  etukäteen on päätetty jokin tietty kirjain, jolla lahjan pitää alkaa. Tänä vuonna se on ”E”. Paketeista kuoriutuu varmaan monta essua, elefanttia ja e-kirjaa. Aattona sitten arvaillaan, kuka on hankkinut lahjan kenellekin.

Haluaisin sanoa, että en ymmärrä joulun kulutushömpötystä ja kilpavarustelua. Olisi mukavaa todeta, että pelkästään antamisen ilo on paras lahja. Olisi hauskaa, jos voisin hehkuttaa, että koska en halua olla materialisti, teen kaikki joululahjat itse rakkaudella. Näin ne olisivat lahjan saajalle muka jotenkin merkityksellisempiä kun ne on omin pienin kätösin askarreltu.

En kuitenkaan voi sanoa näitä yllä mainittuja asioita, koska se olisi mielettömän tekopyhää. Nimittäin minä rakastan lahjojen ostamista ja vastaanottamista. Sen vuoksihan veronpalautuksia saadaan, jotta ne voi tuhlata joululahjoihin. Viime vuonna ostin mielitietylleni Hugo Bossin klassikkotuoksun sekä Gantin kellon, ja täytyy kyllä myöntää, että olisin ollut hirvittävän vihainen, jos olisin saanut vastalahjaksi itse tehtyä mysliä tai jonkun vitun himmelin.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: