Nykypäivän romanttisin satu: Tinder

Ennen vanhaan neidot menivät lavatansseihin etsimään itselleen sulhoa. Isovanhempanikin tapasivat sillä tavalla: Nuori kaunis nainen ystävättärensä kanssa matkallaan pistämään jalalla koreasti kohtasi komean poliisikokelaan. Sillä tiellä he ovat edelleen yli 50 vuoden jälkeen. Ystäväni isovanhemmat puolestaan menivät eräänä vappuna saman puun alle sateelta suojaan.

Nämä ovat ihan todellisia tarinoita. Vaikka väitänkin kiven kovaan olevani antiromantikko, olen aina salaa haaveillut, että minäkin olisin tavannut elämäni miehen metron liukuportaissa tai että siihen liittyisi jokin romanttinen sattumus. Olen myös ajatellut, että monesti oma kulta löytyy harrastuksen tai yhteisten tuttavien avustuksella.

Vaan ei nykypäivänä. Nykyään on kaikenkarvaisia deittisovelluksia, joista voi etsiä itselleen (peti)kumppania tositarkoituksella. Interaktiivinen tapailu on korvannut todelliset kohtaamiset siinä missä Facebook ja Instagram ovat korvanneet perinteiset valokuvakansiot.

Ihmiset ovat nykyään todella kiireisiä. Sosiaalinen elämä tapahtuu Internetin välityksellä kotisohvalta, kuntosalilta, työpaikalta tai bussista käsin muiden askareiden lomassa. Kenellä on muka aikaa käydä huonoilla treffeillä kun karsintaa voi tehdä samalla kun katsoo Netflixiä verkkareissa ja villasukissa?

Monet ovat esimerkiksi Tinderissä puhtaasti huvin vuoksi. On ihanan pinnallista olla tykkäämättä jonkun kuvista ja vakoilla, ketkä entiset heilat tai tutut siellä tulevat vastaan. Uskallan väittää, että suurin osa Tinderissä olevista käyttää sovellusta lähinnä vitsimielessä, eikä etsi sieltä mitään sen vakavampaa kuin kenties satunnaista seksikumppania tai oman egon pönkitystä. Tämä on mielestäni aivan hyväksyttävää, sillä ovathan sinkut harrastaneet sitä vuositolkulla taksitolpalla pilkun jälkeen.

Tuttavapiirissäni on kuitenkin hämmentävän monia, jotka ovat löytäneet tuosta deittisovelluksesta jotain enemmän. Se on kai nykyaikaa. On kyllä toisaalta hirveän epäromanttista kertoa jälkipolville, että äiti ja isi kohtasivat sellaisessa sovelluksessa, jossa piti toisen ulkonäön perusteella joko tykätä tai hylätä. Äiti melkein hylkäsi isin koska sillä oli rumat aurinkolasit, mutta sitten vahingossa swaippasi väärään suuntaan ja koska oli tylsä ilta, vastasi isin viestiin.

Toisaalta en tiedä, onko yhtään sen romanttisempaa kertoa tavanneensa baarissa ja päätyneensä viinanhuuruisille jatkoille, jossa allekirjoittanut joku tyttö joi kaikki shampanjat ja pelasi shakkia pojan kanssa sillä aikaa kun kaikki muut muhinoivat jossain päin asuntoa. Pian nämä tyttö ja poika asuvat yhdessä siinä samassa kämpässä.

One thought on “Nykypäivän romanttisin satu: Tinder

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: