Mielensäpahoittajan ärsytyslista

Selailen paljon erilaisia blogeja. Olen huomannut, että monet hyvinvointibloggaajat useinkin listaavat pieniä asioita, joista he tulivat päivän aikana onnelliseksi. Esimerkiksi näin:

”Bussi ei ollut myöhässä.” (Sehän on lähtökohta kaikelle joukkoliikenteelle, että ne kulkuneuvot on aikataulussa.)

”Tuntemattoman tyypin hymy metrossa.” (Kävikö mielessä, että se oli varmaan joku hullu?)

”Rauhassa nautittu aamukahvi ja vihersmoothie.” (Klishee.)

”Joulukoristeet kaupoissa. Niistä tulee joulumieli.” (Mielestäni joulumieli on kyllä jossain muualla kuin ostoskeskuksissa.)

”Ihanan tunnelmallinen kynttilänvalo.” (Siis pakkohan niitä on polttaa kun on niin perkeleen kylmää ja pimeää.)

Koska minä olen kaukana hyvinvointibloggaajan sielunmaisemasta, enkä tule onnelliseksi elämän pienistä iloista (paitsi jos ne on ostettu kultasepänliikkeestä), päätin tehdä listan asioista, jotka minua ovat ärsyttäneet viime aikoina:

 • Ihmiset, jotka eivät millään ymmärrä, että joulu kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, aivan kuten pääsiäinen, juhannus, itsenäisyyspäivä tai vappukin.
 • Harmaus. Minä olen tottunut siihen lapsuudessani, että jouluna on lunta.
 • Tungos. Onneksi tein jouluostokset jo hyvissä ajoin niin vältyin pahimmalta.
 • Jatkuvat raiskausuutiset. Yksikin tapaus on liikaa, oli siinä sitten syyllisenä kantasuomalainen tai maahanmuuttaja. Vituttaa muutenkin, että raiskaustuomiot maassamme on aivan liian kevyitä. Joudut linnaan jos teet veropetoksen, mutta jos raiskaat lapsen, saat vähän sakkoja.
 • Ihmiset, jotka nousevat seisomaan lentokoneessa ennen kuin kapteeni on sammuttanut turvavyötä kuvaavan merkkivalon. Ensinnäkin, se ei ole turvallista ja toisekseen, et pääse koneesta kuitenkaan ulos sen nopeammin.
 • Vaatteiden silittäminen. Miksei univormu voisi olla itsestään siliävää materiaalia?
 • Jäätelöt, joissa on ihan liian vähän sattumia. Kun ostin sen purkin vain niiden Omar –palasten takia.
 • Ihmiset, jotka tunkevat sisään julkisiin kulkuneuvoihin ennen kuin muut ovat päässeet ulos. Ihan oikeasti, miksi?
 • Julkisesti imettäminen. Ymmärrän, että vauva tarvitsee ravintoa, mutta kyllä siihen voi jonkun rievun laittaa päälle jos täytyy kahvilan pöydässä ottaa tissi paljaaksi. Nyt varmasti joku ajattelee, että ”sehän on maailman luonnollisin asia, mitä pahaa siinä nyt on”. On paskalla käyntikin aivan luonnollista, mutta en tee silti sitä julkisella paikalla.
 • Se, että minun pitäisi tehdä koulutehtäviä, mutta sen sijaan kirjoitan listaa ärsyttävistä asioista. Olen kyllä hyvä välttelemään tenttikirjoja.
 • Poliittiset avautumiset Facebookissa. Minäkin seuraan politiikkaa ja olen asioista montaakin mieltä, mutta ei se auta ketään, jos meuhkaan aiheesta somessa.
 • He, jotka pahoittavat mielensä yllä olevasta listasta. Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta vaan teillekin, jatkakaa imettämistä ja tunkekaa julkisiin ekana myös ensi vuonna.

3 thoughts on “Mielensäpahoittajan ärsytyslista

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: