Tavikset tahtovat tositeeveen

Syksyssä on se hyvä puoli, että kesän aikana pölyttynyt näköradio saa taas käyttöä. Tähän vuodenaikaan kuuluu pimenevien iltojen, elämänmuutoksen ja kynttiläkauden avaamisen lisäksi tietenkin ”Vain elämää” sekä ”Hyvät ja huonot uutiset”. Näiden nykyajan klassikoiden lisäksi televisio on joka syksy pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia ajankohtaisohjelmia. Big brotherin loppumisen jättämän tyhjiön täyttää tänä vuonna ”Hottikset” ja ”Bimbo Oy”.

Kuva: nelonen.fi

Kuva: nelonen.fi

Katsoin tiistaina Hottikset. Luulin olevani pinnallinen, ilkeä ja itsekeskeinen, mutta olin väärässä. On olemassa vieläkin itsekeskeisempiä, pinnallisempia ja ilkeämpiä ihmisiä. Ymmärränhän minä, että siinä tehdään käsikirjoitettua viihdettä, jossa ihmisten sanomisia vääristellään irroittamalla asia kontekstista ja muutenkin heille esitetään lähtökohtaisesti johdattelevia kysymyksiä. Kuitenkin ohjelmasta välittyi päällimmäisenä se, että siinä olevat kaunottaret ja kulkurit vaikuttavat luonteiltaan pikkumaisilta narsisteilta. Kävi oikein sääliksi heidän deittikumppaneitaan.

En minäkään pidä rumista ihmisistä, mutta en silti naura heille päin naamaa, vaan haukun heitä selän takana niin kuin kaikki muutkin. Sitä paitsi jos puhutaan ulkonäöstä, voin suoralta kädeltä listata kymmeniä kundeja, joiden kanssa olen ollut sillai läheisissä tekemisissä, joilla on huomattavasti parempi runko kuin tällä kohutulla Bile-Danilla.

Mitä kauneuteen tulee yleisellä tasolla, ymmärrän päivä päivältä selkeämmin, että se on katoavaista. Riittää että katson peiliin. Lohdukseni olen oivaltanut, että kauneus ei ole pelkästään sitä, mikä näkyy ulospäin. Tunnen ihmisiä, jotka ovat päällisin puolin upeita ilmestyksiä, mutta kun avaavat suunsa, heistä tulee roskalaatikoita. Yleensä tähän vaikuttaa lähinnä se, ettei heidän päässään ole muuta kuin hiustenpidennykset.

Toinen syksyn uutuus, Bimbo Oy, sivuaa minulle rakasta promootioalaa. Vaikka oikeastaan heidän toimikenttänsä taitaakin olla lähempänä seuralaispalvelua. En myöskään ole aivan varma, mitä Suomen mittakaavassa tarkoitetaan ”luksussegmentillä”.

Näistä pienistä muotoseikoista huolimatta myönnettäköön, että on äärimmäisen virkistävää kun kerrankin televisiossa näytetään naistenkin osaavan ronskisti pokailla miehiä ja puhua lukuisista seksikumppaneistaan avoimesti. Olen nimittäin itsekin ollut nuori, villi sinkku, eikä siitä edes ole kovin kauaa. Näin ollen minulla ei ole varaa arvostella ketään julkisesta brassivahauksesta. Kuitenkin uskallan väittää, etten olisi tässä asemassa ammatillisen uskottavuuden näkökulmasta jos olisin nuorena tytönhupakkona leimautunut keltaisessa lehdistössä maaniseksi Tinder –palvelun käyttäjäksi, joka lähinnä bailaa päivät pitkät.

Hauskinta tässä on se, että molemmissa edellä mainituissa televisio-ohjemissa on mukana joku tuttuni. Se kertoo ehkä jotain tuttavapiiristäni tai siitä, miten älyttömän pienet piirit Helsingissä on. Voisin jatkaa tästä aiheesta loputtomiin, mutta en kykene, koska Martina ja hengenpelastajat alkaa pian. Se vaatii jakamattoman huomioni.

PS. Tämän kirjoituksen tarkoitus oli oikeastaan vain tuoda ilmi, että olen katkera, koska oma oma tositeeveekokemukseni ei tuottanut hedelmää: Minusta ei tullut yhdenkään juorulehden vakikasvoa enkä saanut sponsoritissejä.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: